LUXIMMO е част от Stoyanov Enterprises
Luximmo

Никола Стоянов пред Bloomberg TV: Новото строителство ще балансира пазара на недвижими имоти

bloombergtv.bg

28.03.2018

Няма балон на имотния пазар, тъй като скокът на цените не е толкова голям и все още наваксваме спада след кризата от 2008 г. Това каза Никола Стоянов от Luximmo Finnest Estates в предаването „В развитие“ по Bloomberg TV Bulgaria.

Той не вижда нищо притеснително пред пазара на недвижими имоти в близките няколко години, тъй като новото строителство се развива много динамично, а над 90% от покупките на имоти се движат от местния пазар.

„Хората бързат да купят на зелено, а предприемачите бързат да завършат и реализират проектите си на пазара. Цените във всички сегменти вървят нагоре, но се подготвят немалки обеми ново строителство и смятам, че те ще балансират пазара и ще бъдат коректив на големите амбиции на продавачите на готови имоти“, каза Стоянов и допълни, че не очаква драматичен скок на цените.

Според него сега моментът да се купи имот ново строителство в София е добър.

Стоянов посочи, че конкретно при луксозните имоти търсенето е стабилно и дори има известен ръст между 10% и 15% в последната година. Цените на луксозните имоти също са отбелязали ръст между 10% и 15% и според експерта луксозният сегмент е една от най-добрите части на имотния пазар, в които човек може да инвестира парите си.

Публикуваната статия е превод/преработка на оригиналната статия или материал на съответния цитиран ресурс. Според закона за авторското право на Република България (чл. 9) авторското право върху превод или преработка принадлежи на лицето, което ги е направило, без с това да се накърняват правата на автора на оригиналното произведение.

Вие запазихте този имот или селекция в списъка "Любими имоти"
Картата зарежда селектираните имоти