LUXIMMO е част от Stoyanov Enterprises
Luximmo

Бургас е най-добрият град за живеене в България

dariknews.bg

08.06.2018

Бургас е най-добрият град за живеене в България за 2017 година според Дарик радио и неговите слушатели. Отличието беше връчено от вицепремиера Томислав Дончев.

За 11-та поредна година Дарик попита кой е най-добрият град за живеене и сравни всички 27 областни града по редица критерии. Това е ежегодното изследване, което цели да разбере къде съвременните хора се чувстват най-добре и кой град предлага добър и перспективен начин на живот.

В категорията "Зелен град" беше отличен Сливен, който, по думите на министъра на околната среда и водите Нено Димов, преработва над 90 процента от битовите отпадъци и има най-ниско ниво на фини прахови частици.

Като "Евро град" беше определена София. Вярвам, че всеки кмет на всяка община се опитва да прави най-доброто за неговия град, каза кметът Йорданка Фандъкова. Тя допълни, че това е екипна работа, защото никой кмет и никой град не може да се справи сам.

Бизнес град е Димитровград с разкрити 3150 работни места през 2017 г., а Смолян стана град на знанието.

В категорията "Град на финансовата устойчивост" наградата връчи на Пловдив министърът на финансите Владислав Горанов. Проблемът, според Горанов, е, че в повечето категории наградите отиват в Южна България. По думите му сега те, като управляващи, трябва да се насочат към подкрепа на Северна България, особено в развитието на инфраструктурата.

В конкурса "Моят град е моята крепост" - част от кампания на МРРБ, министър Николай Нанков награди Шумен, Кюстендил, Стара Загора, Габрово и София.

Досега признанието най-добрият град за живеене в България са печелили Стара Загора, София, Варна, Бургас и Велико Търново.

Вижте всички оферти от портфолиото на Luximmo в град Бургас!

Публикуваната статия е превод/преработка на оригиналната статия или материал на съответния цитиран ресурс. Според закона за авторското право на Република България (чл. 9) авторското право върху превод или преработка принадлежи на лицето, което ги е направило, без с това да се накърняват правата на автора на оригиналното произведение.

Вие запазихте този имот или селекция в списъка "Любими имоти"
Картата зарежда селектираните имоти