LUXIMMO е част от Stoyanov Enterprises
Luximmo

Библиотека с уникален интериор отвори врати в Китай

Vesti.bg

16.11.2017

Ние в LUXIMMO вярваме, че луксът не е само разхищение и пошлост, а свръх сила и чувствителност към света. Едно от любимите ни занимания няма как да не бъде провокирано от създадената атмосфера и уникален футуристичен дизайн в най-новата библиотека в Китай. Споделяме с вас нейната уникална сграда, разположена в Тиендзин, създадена от любов към книгите и бъдещето.

Името на града буквално означава „Брод към небето“, а библиотеката определено може да бъде наречена “Stairway to heaven”. Забележителната сграда е строена в продължение на три години и е дело на холандската фирма за архитектурно проектиране MVRDV в колаборация с Института за градски дизайн и планиране на Тиендзин.

Архитектурата на библиотеката впечатли целия свят за броени дни с удивителния си интериорен дизайн. Върху 34 хиляди квадратни метра площ тя предлага не само достъп до над 1,2 милиона книги, но и разполага с читателска зона, споделени офиси, заседателни зали, детски площадки и зали за провеждане на събития.

Библиотеката е наречена от авторите си „Окото на Бинхай“ и е част от инициативите на града за подобряване на културната инфраструктура в региона.

Разгледайте нашата селекция от уникални и луксозни имоти!

Публикуваната статия е превод/преработка на оригиналната статия или материал на съответния цитиран ресурс. Според закона за авторското право на Република България (чл. 9) авторското право върху превод или преработка принадлежи на лицето, което ги е направило, без с това да се накърняват правата на автора на оригиналното произведение.

Вие запазихте този имот или селекция в списъка "Любими имоти"
Картата зарежда селектираните имоти