LUXIMMO е част от Stoyanov Enterprises
Luximmo

Защо добрите бизнес зони стават изключително важни и за хората, които живеят около тях

БНР

18.04.2018

Глобалната тема в съвременното градоустройство е да подобрим качеството на средата, в която живеем. Това каза урбанистът Нурхан Реджеб за предаването „Преди всички“ по „Хоризонт“ преди конференцията на тема „Инвестиции и строителство на офис сгради“, която се провежда в София с участието на водещи участници от индустрията.

„Съвременните тенденции в развитието на градовете и бизнес зоните всъщност са доста динамични. Съществено за нас е да разберем основните принципи, по които те се развиват и как репликират съответно върху нашата среда. В страната вече има няколко успешни бизнес зони", коментира урбанистът. Добрата зона отговаря на няколко водещи критерия, коментира той:

„Първите няколко неща са свързани с мобилността - как достигаме до тези зони, какъв е градският транспорт, велосипедни алеи. Вторият важен акцент са т. нар. „публични пространства“ - пространството, което остава между сградите, е изключително важно да го програмираме, за да може тези зони да остават изключително жизнени. Ако преди години една бизнес зона беше успешна, когато се продават само офис площи, днес този фактор е много променен. Много по-важно е това да функционира 7 дни в седмицата 24 часа в денонощието, тоест, освен бизнес функция да има жилищни функции, рекреативни функции, да се предлагат най-разнообразни възможности за обитателите и посетителите. При нас тенденцията е леко забавена спрямо това, което се случва в западноевропейските страни. Добрата новина е, че в последните години все повече започва да се мисли за това нещо".

„Добрите бизнес зони стават изключително важни за хората, които живеят около тях", изтъкна урбанистът.

„Българското законодателство е изключително гъвкаво и когато има желание един проект да бъде качествено направен има възможности за това", коментира той.

„В последните 5 години тече един процес на гражданско отключване по отношение на урбанистичните и градоустройствени процеси. Това е отключва изключителни възможности за това да можем да си структурираме правилно процеса“.

Вижте селекцията на Luximmo от офиси за продажба и под наем!

Публикуваната статия е превод/преработка на оригиналната статия или материал на съответния цитиран ресурс. Според закона за авторското право на Република България (чл. 9) авторското право върху превод или преработка принадлежи на лицето, което ги е направило, без с това да се накърняват правата на автора на оригиналното произведение.

Вие запазихте този имот или селекция в списъка "Любими имоти"
Картата зарежда селектираните имоти