LUXIMMO е част от Stoyanov Enterprises
Luximmo

Къща, построена само за 24 часа ... с 3D принтер

Profit.bg

26.03.2018

За построяването на къща традиционно е необходимо не просто месец, а няколко години. Но една американска компания предлага да оптимизира този процес и да издигне къща буквално за едно денонощие.

Не по-малко привлекателна е и цената на къщата, която е близка до стойността на добре поддържана кола.

Apis Cor е американска компания, която е в бизнеса с 3D печат. Неотдавна нейни специалисти решиха да не се занимават с дреболии.

Не просто разработиха проект, но и го реализираха. Става дума за къща от 37 кв. метра. За строителството й са били необходими 24 часа.

Интересен факт е, че тази къща не се намира в САЩ, а в подмосковския град Ступино. Построена е през декември миналата година. За щастие, 3D принтерът прекрасно работел при температура от 0 градуса навън.

По думите на разработчиците е използвана особена бетонова смес, която ще служи вярно поне 175 години.

Огромен плюс на „напечатаната“ къща е не само скоростта на построяването й. Процесът на строителство също така е екологично чист. На строителната площадка не е бил натрупан никакъв боклук.

Предвид вградената в къщата техника, нейната цена е 10 134 долара. Това прави само по 275 долара на квадратен метър.

Публикуваната статия е превод/преработка на оригиналната статия или материал на съответния цитиран ресурс. Според закона за авторското право на Република България (чл. 9) авторското право върху превод или преработка принадлежи на лицето, което ги е направило, без с това да се накърняват правата на автора на оригиналното произведение.

Вие запазихте този имот или селекция в списъка "Любими имоти"
Картата зарежда селектираните имоти