LUXIMMO е част от Stoyanov Enterprises
Luximmo

Интервю със Светослав Друмев, партньор в LUXIMMO

LUXIMMO

17.01.2018

Вие сте един от основателите на LUXIMMO. С какви очаквания стъпихте на пазара тогава и оправдаха ли се тези очаквания?

Преди създаването на LUXIMMO ние вече имахме доста успешен период в бизнеса с недвижими имоти. Към онзи момент определено се усещаше, че хората с възможности и стил предпочитаха да инвестират в доста по-качествени имоти, в луксозни сгради или комплекси от затворен тип, с много висок клас довършителни работи и обзавеждане. Тогава явно се виждаше, че цената на тези имоти се покачва с най-бързи темпове, имаше повишено търсене на такива имоти, а предлагането не беше толкова високо.

Определено очакванията ни бяха високи и те до голяма степен се оправдаха, тъй като за един много кратък период от време ние успяхме да направим бранда изключително познаваем, да привлечем голям брой собственици на луксозни имоти и ексклузивни проекти. Разбира се, не беше никак лесно. Тогава този сегмент беше едва в началото на своето развитие, беше трудно да се дефинира какво наистина е луксозен имот по онова време, защото дори при много скъпо направените и обзаведени имоти самата заобикаляща среда, инфраструктурата или сградата много често не бяха на необходимото ниво. Именно тези елементи контрастираха силно на всичко останало.

Компанията стартира през 2007 и само година по-късно настъпи финансовата криза. Какво ви накара да продължите да вярвате в идеята LUXIMMO?

Несъмнено това, което ни караше да вярваме през всички тези трудни години, бяха доволните клиенти, усещането за добре свършената работа. Кризата беше дълга, но не успя да ни победи. Може да прозвучи тривиално, но тези трудни за всички години ни направиха добри, още по-добри.

Какво успя да постигне LUXIMMO за тези десет години?

За този не толкова дълъг период LUXIMMO със сигурност се утвърди като марка. В момента хората искат техният основен имот да бъде именно на нашия сайт. Мисля, че няма да е пресилено, ако кажа, че по някакъв начин вече дори е престижно даден имот да бъде част от портфолиото на LUXIMMO. За тези десет години LUXIMMO увеличи значително своите офиси и екип. За щастие това не се е отразило на качеството на услугата – тъкмо обратното: мисля, че нашата компания има съществен принос в „избистрянето“ на понятието за луксозен имот в България.

Какво отличава LUXIMMO от останалите агенциии на пазара?

Имаме най-добрия и разпознаваем сайт – това е очевидно. Всички най-качествени и луксозни имоти са при нас. Презентацията на всеки един имот е от най-високо ниво. LUXIMMO например беше първата агенция, която въведе професионалното заснемане на всеки един имоти и видеоклиповете като стандарт. Информацията, която предоставяме на клиентите си е максимално подробна, изчерпателна и коректна, така че когато те видят имота наживо да се убедят, че нищо не им е спестено. И може би най-важното, с което се отличаваме, са нашите консултанти. В LUXIMMO това са отговорни, интелигентни, модерни и отворени към света хора, които умеят да чуват клиентите си, да подхождат индивидуално и с търпение, това са търговци и професионалисти в истинския смисъл на думата.

Какво бихте желали да постигне компанията през следващите десет години?

Разбира се, бих искал на първо място да затвърдим позицията си на лидер в луксозния сегмент на недвижимите имоти. Надявам се, че марката LUXIMMO ще разширява своето влияние и извтн границите на България.

Интервю на Ралица Караджова

Разгледайте нашата луксозна селекция от имоти в България!

Вие запазихте този имот или селекция в списъка "Любими имоти"
Картата зарежда селектираните имоти