LUXIMMO е част от Stoyanov Enterprises
Luximmo

Откриха формулата за бърза и изгодна продажба на недвижим имот.

LUXIMMO

11.10.2016

Да продадеш имота си бързо и на разумна цена за някой е изкуство, за друг цяла наука, а за трети- луд късмет. Специалисти в областта на недвижимите имоти откриха, че успешната продажба се случва благодарение на комбинацията от няколко съвсем лесни правила. Формулата на добрата сделка се състои от 5 основни компонента. Ако искате тя да работи и за вас, трябва да бъдете безкомпромисни при прилагането им, както и винаги да ги използвате всички 5 заедно.

1. Изчистете и подредете имота си идеално. Не пестете средства за козметичен ремонт. Статистиката е категорична, че 82% от отказите на купувач към конкретен имот се дължат именно на занемарения и неподреден вид. Независимо какво усилия ще ви струва, винаги отделяйте време и средства за тази цел. Обърнете внимание, че само 18% от потенциалните купувачи използват абстрактното си мислене по време на оглед, т.е. те купуват това, което виждат, а не потенциала на даден имот.

2. Махнете личните си вещи. Приберете снимки, козметика, дрехи, обувки и предмети, които ще вземете със себе след продажбата на имота. Изследване в областта на психологията на продажби твърди, че наличието на вещи на настоящия собственик пречи на припознаването на купувача с конкретния дом. С други думи имота се усещан като чужд. Вероятно ви се случвало да чуете репликата «домът ви е прекрасен, но не е моят»? Вече знаете каква е причината за нея.

3. Наличността на светлина сьщо е сред водещите фактори при избора на нов дом. Едва 8% процента от купувачите са привърженици на тъмни и приглушени пространства. Преди всеки оглед вдигнете всички щори и пердета. Съобразете часа на среща с максималното ослънчаване на дома ви. Ако потенциалният купувач иска да види имота ви след залез слънце, задължително подсигурете подходящо вътрешно осветление за всяко пространство.

4. Проветрете имота си отлично преди всеки оглед. Доказано е, че човек може да преживее без храна 40 дни, без вода 5 дни и едва няколко минути без кислород. Наситените с кислород помещения ще накарат купувача ви да отдели повече време на вашия имот, да се почувства спокоен в него. Наличието на достатъчно кислород достигащ до мозъка, благоприятства ведрото настроение и е сред причините купувачите да се почувстват добре именно във вашия имот.

5. Никога не определяйте сами продажната цена. Това е компонентът, който според специалистите по недвижима собственост, е най-труден за прилагане и най-честата причина за неуспешен финал на дадена сделка. Изхождайки от емоционални подбуди, продавачите често са необективни в поставянето на правилната цена. В над 52% от обявите за имоти, исканата цена не е съобразнена с конкретния пазар и се базира на непрагматични очаквания. Винаги използвайте услугите на специалисти в областта на продажбата и се доверявайте само на аргументирана с факти оценка. Застояването на една обява в рекламното пространство гарантирано води до нейното обезценяване. Проучване гласи, че след като даден имот е на пазара повече от 3 месеца, той спира да бъдем забеле2им за купувачите. Психолози обясняват, че сигналът, който те получават е категорично ясен- никой не иска да купи този имот, този имот очевидно не е правилен избор и не е добра сделка.

Вие запазихте този имот или селекция в списъка "Любими имоти"
Картата зарежда селектираните имоти