LUXIMMO е част от Stoyanov Enterprises
Luximmo

Невена Стоянова пред Domaza.bg: Българите предпочитат Испания, Австрия и Гърция при покупка на имот

Domaza.bg

13.03.2018

Анализите за изминалата 2017г. Показват недвусмислено, че най-сериозните купувачи на българския пазар на недвижими имоти са именно българите. Те обаче се оказват активни и на чуждестранните пазари на луксозни апартаменти и къщи.

Наблюденията си по темата споделя с читателите на DomazaНовини Невена Стоянова, управляващ директор и съдружник в агенция „Luximmo“. Това e първата агенция за недвижими имоти, която започва да оперира с покупки, продажби и наеми във високия сегмент на имоти извън България.

Невена Стоянова – управляващ директор, съдружник в „Luximmo“: „Преди това да се случи, ние определено имахме малко по-идеализирана представа за работата на брокерите и агенциите извън България. След това осъзнахме, че този бизнес не е лесен в нито една държава. Необходими са редица професионални и лични качества, за да бъдеш успешен брокер и доверена агенция. Научихме много и приложихме опита на нашите колеги по света, внедрявайки в нашата компания добри международни практики”.

Стоянова разяснава, че през 2017-та тенденцията при клиентите на “Luximmo”е била необходимостта от подобряване на настоящия им начин на живот. В чужбина българите са купували имоти най-често в Испания, Обединеното Кралство, Австрия и съседна Гърция.

Невена Стоянова – управляващ директор, съдружник в „Luximmo“: “Испания, за разлика от Италия, предлага атрактивни цени на висок клас имоти. Много търсени остават градове като Барселона, Виена и Рим, защото вече е тренд и въпрос на престиж да притежаваш имот там. В тези градове се купуват имоти с цел фамилно наследяване в поколенията на обект с непреходна и емблематична стойност. Следващата дестинацията, която отваряме за българския луксозен купувач, е Португалия. Според нашите проучвания и анализи, тя би трябвало да е една от най-успешните за “Luximmo”. В програмата ни за 2018 година е заложена и една международна дестинация, която е на близко разстояние до България и за която ще разкажем съвсем скоро.

През настоящата годинав Европа ще стават все по-търсени градовете-средища на IT бизнеса и високите технологии, като Амстердам и Берлин. В световен план, през изминалите години богатството на хората нарасна значително и прогнозите за близкото бъдеще са все по-позитивни. През 2017г. българите реализираха много изгодни сделки в Гърция, при добри отстъпки. Не навсякъде обаче ситуацията беше такава. В глобален план, най-голямо повишение на цените - до 27%, достигнаха градове като Шанхай, Пекин, Торонто, Ванкувър, Сиатъл, Сидни и Мелбър. В Европа отчетохме повишение на цените до 10% в градове като Амстердам, Берлин и Барселона. Ако няма сериозни политически трусове, пазарът на луксозни имоти в България и по света ще нарасне значително”.

А имотите, които привличат вниманието на българите в чужбина са тези, които имат модерно архитектурно звучене, отбелязва още Невена Стоянова. Такава е и тенденцията в световен план, защото този тип имоти допадат на различни възрастови категории любители на луксозни домове.

Какви са интересите на българските купувачи на луксозни имоти към недвижима собственост в България, очаквайте в продължението на интервюто с експерта от “Luximmo”в следващите информационни материали на www.domaza.bg.

Вижте имотите предлагани от LUXIMMO в Испания, Австрия и Гърция!

Публикуваната статия е превод/преработка на оригиналната статия или материал на съответния цитиран ресурс. Според закона за авторското право на Република България (чл. 9) авторското право върху превод или преработка принадлежи на лицето, което ги е направило, без с това да се накърняват правата на автора на оригиналното произведение.

Вие запазихте този имот или селекция в списъка "Любими имоти"
Картата зарежда селектираните имоти