LUXIMMO е част от Stoyanov Enterprises
Luximmo

Невена Стоянова: Имотите извън София са все по-предпочитани

bloombergtv.bg

20.04.2018

Районите около столицата са предпочитани не защото там са по-изгодни цените на имотите. Причините да избереш да живееш извън периферията на града са малко по-различни. Това посочи Невена Стоянова, изпълнителен директор на Luximmo Finest Estates, в предаването „В развитие“ с водещ Светозар Димитров.

„През тази зима станахме свидетели на една неприятна екологична катастрофа в София. Беше тежка зима, особено за майките на деца. Всички деца боледуваха. Една от причините хората да се изнасят в периферията е именно екологичният проблем. Извън София те намират по-чист въздух“.

Тя добави, че освен това извън София има големи парцели земи, които позволяват да се изгради голям затворен комплекс.

„Такъв комплекс предлага малко повече екстри, отколкото една единична сграда. В затворения комплекс има охранявана среда, което е много удобно за живеене. Много по-сигурно е. Освен природата, спокойствието и сигурността, много голяма част от тези комплекси, които вече се случват, и не са само проекти, предлагат детски центрове, спортни центрове, площадки за игра и занимание на децата. Много повече неща, които ние невинаги намираме в големия град“.

„За нещастие продължават вътрешномиграционните процеси в България. Провинцията се изселва към големите регионални градове – София, Варна, Пловдив, Бургас, Стара Загора. Логично е, че тези градове повишават стойността на имотите си“, коментира Стоянова.

По думите ѝ това е благоприятствано от добрата банкова атмосфера, ниските лихви по депозитите, по кредитите, намалената безработица.

„Всичко това са фактори, които няма как в големите градове да не повишат цените на имотите. Освен това на фона на държавите в ЕС, ние продължаваме все още да не сме достигнали някои европейски столици като цени, а това са нормалните неща, които се случват. Същевременно покупателната способност на клиентите се увеличава“.

„Има някои неща на пазара, които не би следвало да се случват по този начин“, допълни гостът.

Стоянова обясни, че това е вторичният имотен пазар в големите градове.

„Апартаменти, които не са конкурентоспособни на това, които се случва като ново строителство, апартаменти, строени преди кризата и панелни жилища, които не са толкова енергийно ефективни, не са толкова естетически издържани, не са толкова функционални, колкото новото строителство. Редно е в този сегмент на пазара цените да бъдат снижени. Определено вторичният пазар е малко надценен в момента“.

Вижте цялото интервю на Невена Стоянова тук!

Публикуваната статия е превод/преработка на оригиналната статия или материал на съответния цитиран ресурс. Според закона за авторското право на Република България (чл. 9) авторското право върху превод или преработка принадлежи на лицето, което ги е направило, без с това да се накърняват правата на автора на оригиналното произведение.

Вие запазихте този имот или селекция в списъка "Любими имоти"
Картата зарежда селектираните имоти