LUXIMMO е част от Stoyanov Enterprises
Luximmo

Интервю с Росен Лазаров, отличен за "Брокер на месец януари"

LUXIMMO

14.02.2018

Как стартира за Вас 2018?

Годината стартира успешно за мен и ще работя по това да продължи още по-успешно. Като част от единствената агенция , която е изцяло за ново строителство, аз и колегите ми се стремим да се налагаме все повече на имотният пазар. Водещото при мен е първо да разбера нуждите на клиентите или перефразирайки Демокрит : „Най-важното е не всеобхватното знание, а всеобхватната способност за разбиране на нуждите на хората.

Към какво се стремите в работата си? Какви са професионалните принципи, които отстоявате?

Както казах стремя се да разбера нуждите на клиентите, за да мога да им предложа максимално точния за тях апартамент или къща. Времето е ценно за всеки и никой не иска да го губи в безсмислени огледи. Постоянно се стремя да добивам нови знания не само в сферата на строителството, а и човешката психология ,защото нашата работа е не само да предложим даден имот, а да вникнем в представата на клиента за мечтания дом. Тъй като аз не се смятам за обикновен брокер , а за консултант и понякога се налага да насочвам моите клиенти към това, което смятам ,че ще е идеално за тях.

Имате ли си любим тип клиенти?

Както всеки в моята професия, най-много обичам да работя с клиенти, които са честни с мен, имат представа какво търсят и са сериозни в намеренията си за покупка.

Какви са най-големите предизвикателства на брокерската професия?

Предизвикателствата са много. На първо време искам да докажа на клиентите, че не може да слагат всички брокери под общ знаменател. Имам честта да съм част от сериозна агенция, която порстоянно се стреми към иновации и усъвършенстване. Също е много важно да се следят новините за имотният пазар, тъй като клиентите не идват при нас само за да ни ползват като каталог, а защото ние сме експерти в нашата област. Не на последно място, като професионалист съм длъжен да се абстрахирам от собственото настроение и да не го предавам на клиентите си. Всеки има лоши дни, но това не трябва да влияе на работата.

Какви качества притежава един добър брокер?

Постоянно да проучва новините за имотния пазар, да умее да изслушва клиента и да може да го насочи към идеалното предложение за него. Понякога клиентите разбират впоследствие, че има нещо много по-подходящо за тях от първоначалното им търсене именно благодарение на консултанта си.

Каква 2018-та година очаквате?

Очаквам динамична 2018 година, с много трудности и много щастливи моменти. Професията ми не е лека, но ме амбицира да се справям с всяка трудност. Надявам се годината да продължи в същите темпове, с които и започна.

Вижте всички оферти с отговорен брокер Росен Лазаров!

Вие запазихте този имот или селекция в списъка "Любими имоти"
Картата зарежда селектираните имоти