LUXIMMO е част от Stoyanov Enterprises
Luximmo

Интервю с Михаела Донковска, отличена за Брокер на месец февруари

LUXIMMO

09.03.2018

Как стартира за Вас 2018?

За мен 2018 година стартира с желание за нови предизвикателства и устрем към по-големи професионални успехи. С развитието на пазара, желанията и изискванията на клиентите се покачват значително. За мен и за целия екип на LUXIMMO 2018 постави началото си подобаващо, за да може да бъде определена като една отлична година за имотния пазар.

Към какво се стремите в работата си? Какви са професионалните принципи, които отстоявате?

В моята работа е важно да покажа на клиентите, че имат сигурност и могат да разчитат на мен в дългосрочен план. LUXIMMO е агнция с 11 години опит и нашите идеи и цели са да бъдем винаги готови да съдействаме напълно на всеки един клиент индивидуално и с пълна отдаденост.

Имате ли си любим тип клиенти?

Не обичам да слагам клиентите в рамка, за мен те нямат „тип“. Всеки един клиент е на първо място човек, със собствена житейска история. Всеки идва от някъде и иска да стигне далеч в личен и/или/ професионален план. Без значение дали един имот струва 3, 5 или 8-цифрена сума аз влагам еднаква енергия и отдаденост, защото за мен е истинско удовлетворение да осигуря на клиентите си възможност да изградят собствен дом. Според мен, за да има човек добър и уреден живот, е важно да има стабилна и сигурна основа, а именно имот, който може да нарича свой дом.

Какви са най-големите предизвикателства на брокерската професия?

Брокерската професия е изключително динамична и дори понякога непредсказуема. Ежедневно работим до късно, получаваме обаждания късно вечер, провеждаме огледи седем дни в седмицата. Но тънкият момент е, че на нас това ни харесва, ние в LUXIMMO сме отдали и свободното си време в услуга на нашите клиенти. Както понякога се шегувам „Ако не съм се уморила да отговарям на въпроси, значи не съм си свършила работата до край“.

Какви качества притежава един добър брокер?

Добрият брокер трябва да бъде добър психолог, трябва да разбере най- съкровените желания и най-дълбоките страхове на всеки клиент. В работата си винаги се опитвам да се поставя от другата страна на нещата, спомням си, когато аз самата търсех дом за себе си, какви бяха нуждите и изискванията ми. Припомням си често личните трудности и перипетите, които ми пречеха да взимам решения и колко беше важно за мен да намеря точния имот. Това припомняне винаги ме кара да затворя очи и да се опитам да застана на мястото на клиента, да погледна „света на имотите“ през неговата призма. Едно предимство в работата като брокер и по-лесното разбиране на нуждите на всеки човек, решил да купува, наема, продава или отдава имот.

Каква 2018-та година очаквате?

Очаквам изключително динамична 2018 година. Изпълнена с много нови проекти, инвестиции и усилена работа за целия екип на LUXIMMO. Очаквам нашето корпоративно семeйство да продължава да се развива със същите бързи темпове и да предоставяме на клиентите си същите отлични услуги не само през 2018, но дори и на следващите поколения, решили да инвестират в имотния пазар.

Вижте всички оферти с отговорен брокер Михаела Донковска!

Вие запазихте този имот или селекция в списъка "Любими имоти"
Картата зарежда селектираните имоти